Fotografie - De Basis

Fotografie is de wetenschap, kunst en het proces van het maken van duurzame foto's door licht vast te leggen, zowel elektronisch via een elektronische camera, als chemisch via een lichtgevoelig materiaal zoals fotografische film. Fotografen zijn in staat om gedetailleerde en levendige beelden te maken door het gebruik van digitale fotografie en de mogelijkheid van digitale camera's om digitale gegevens op te slaan en over te dragen naar het digitale formaat. Een fotograaf hoeft geen expert of professional te zijn om een ​​unieke foto te kunnen maken die nog generaties lang gekoesterd en gekoesterd zal worden.

Fotografie

Elke foto die wordt gemaakt bestaat uit drie basisonderdelen: het onderwerp, de camera van de fotograaf en de traditionele cameralenzen. Op een foto legt de fotograaf vast wat er in de scène en de belichting van de scène is. Het beeld wordt vervolgens door de computer vastgelegd en naar de camera gestuurd. De fotograaf gebruikt de instellingen van de camera om de foto's naar wens te maken.

Bij traditionele fotografie moet de fotograaf zijn camera van het ene punt naar het andere verplaatsen om een ​​foto te maken. Dit is niet vereist bij het gebruik van digitale fotografie, aangezien de positie en beweging van de fotograaf niet vereist zijn om een ​​foto te maken. Dit maakt het maken van foto's gemakkelijk en eenvoudig voor de amateur- of beginnende fotografen.

Toen fotografie voor het eerst werd ontwikkeld, gebruikte het fotografische platen om een ​​foto te maken. Er waren verschillende soorten platen, maar de meest populaire waren de gelatine of de koolstofplaten die met zilver waren bekleed om ze ondoorzichtig te maken. De platen werden bekleed met dit zilver om ze een permanent verdonkerende eigenschap te geven.

Nadat de fotoplaat met zilver was bekleed, moest de fotograaf de foto op de plaat plaatsen, waarna het beeld te zien was en in de camera werd overgebracht. Terwijl de afbeelding werd overgebracht, zou er een negatief worden gemaakt. Het negatief werd vervolgens op de andere kant van de plaat geplaatst, zodat de afbeelding kon worden afgedrukt en op papier kon worden bevestigd, zodat het niet zou bloeden in de andere delen van de foto.

Tegenwoordig kan de afbeelding veel gemakkelijker worden gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een computer.

Ook interessant

Fotografie

Fotografie - De BasisFotografie is de wetenschap, kunst en het proces van het maken van duurzame foto's door licht vast te leggen, zowel elektronisch ...

Lees verder

Fotograferen Bouwwerven

Bouwplaatsen fotograferen voor een professionele uitstralingAls je bouwterreinen fotografeert, dan heb je ongetwijfeld alles gehoord over de vele vers ...

Lees verder

Fotograferen Interieur

Hoe om te Fotograferen BinnenhuisarchitectenFotograferen Binnenhuisarchitecten is de ultieme test van uw vaardigheden in de fotografie. Als u wilt een ...

Lees verder